img description

Snel, professioneel en effectief Ontvang jouw erkende energielabel binnen drie werkdagen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om binnen drie werkdagen het officiële energielabel aan jou op te kunnen leveren werken wij volgens drie simpele stappen.

Zodra jij een energielabel bij ons aanvraagt nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op. In overleg maken we een afspraak om binnen twee werkdagen bij jou thuis langs te komen voor een woningopname. Tijdens de woningopname inspecteren we jouw woning en stellen we een aantal verdiepende vragen. Met alle informatie op zak keren we terug naar ons kantoor. Daar werken wij binnen 24 uur de woningopname uit in een officieel energielabel. Vervolgens melden wij de opname van jouw energielabel aan de RVO, waarna het energielabel definitief zal worden gemaakt.

Hoe vraag ik een energielabel aan?

Heb jij een energielabel bij ons aangevraagd en hebben wij inmiddels een afspraak voor een woningopname bij jou thuis gepland? Dan ontvang je van ons dezelfde werkdag nog een afspraakbevestiging en informatie formulier ter voorbereiding op de woningopname. Op het informatie formulier vind je een opsomming van de informatie die wij voor de uitwerking van het energielabel nodig hebben. Om onze erkende energielabel adviseur zo efficiënt mogelijk te laten werken, vragen wij je daarnaast een aantal voorbereidingen te treffen. Wil jij ervoor zorgen dat?

  • Alle raamdecoratie (gordijnen, vitrage, luxaflex, jaloezieën en/of rolgordijnen) geopend is?
  • Binnendeuren op een kier of (indien mogelijk) volledig geopend zijn?
  • Buitendeuren en -ramen gesloten zijn?
  • Vlizotrappen (indien aanwezig) openstaan?
  • Kelders, kruipruimtes en de ruimte van de cv-ketel zonder obstakels bereikbaar zijn?
  • De verdeler van de vloerverwarming (indien aanwezig) goed bereikbaar is?

Heb jij voor jouw woning al eerder energiebesparende maatregelen getroffen? Bundel dan zoveel mogelijk informatie die voor ons van belang kan zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tekeningen, plattegronden, foto’s, facturen of garantieverklaringen.

E-label aanvragen

Energielabel berekening

Tijdens de woningopname verzamelen wij alle informatie die wij nodig hebben voor het berekenen van jouw energielabel. Zo kijken we naar de woningstatus en historie, het woningtype, woningoppervlakte en overige kenmerken die van belang zijn voor het energieverbruik. Je kunt hierbij denken aan het soort glas, verwarming, isolatie, ventilatie en de aanwezigheid van zonnepanelen of een zonneboiler.
Op basis van alle verkregen informatie berekenen wij hoe energiebewust jouw woning is. We rekenen hierbij met de benodigde energie voor verwarming, warm water, ventilatie en verkoeling van jouw woning. Uiteraard houden we daarbij rekening met hoeveel energie er wordt opgewekt door eventueel aanwezige zonnepanelen. De uitkomst van deze optelsom is het resultaat van het definitieve energielabel. Het door ons uitgegeven energielabel is vanaf de opnamedatum 10 jaar geldig.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
img description