img description

Meer hypotheek voor een duurzaam thuis

Het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler of (extra) isolatie is een flinke kostenpost. Gelukkig kun je voor deze duurzame maatregelen subsidie aanvragen. Zo kun jij jouw woning verduurzamen, terwijl je de investeringskosten tot wel 30 procent terugdringt. Bovendien kun je hiermee jouw hypotheekbedrag of verduurzamingslening vanaf 2024 flink verhogen.

 

Duurzaamheid wordt beloond

Een duurzaam huis kent meerdere voordelen. Naast een hoog energielabel en laag energieverbruik biedt bijvoorbeeld woningisolatie een behaaglijk gevoel. Huizenzoekers letten daarom steeds vaker op het energielabel van een koopwoning. Om daar op in te spelen geeft energielabel adviseur Gerwin Nijboer inzicht in de duurzaamheid van jouw woning. Naast het berekenen van een energielabel binnen 72 uur biedt hij verduurzamingsadvies en warmteverliesberekeningen aan. Maar, er is meer!

 

Gerwin vertelt: “In 2024 zullen banken en hypotheekverstrekkers rekening houden met het energielabel van een woning. Hoe beter een woning is geïsoleerd, des te meer hypotheek je krijgt”. In het meest gunstige geval kun je vanaf volgend jaar 50.000 euro meer hypotheek krijgen, wanneer jouw woning het hoogste energielabel (A++++) kent. Ook kunnen huizenbezitters die willen investeren in de verduurzaming van hun woning tot wel 20.000 euro meer lenen dan voorheen.

 

ISDE subsidiehulp

Om een hoger energielabel te bereiken is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) beschikbaar voor iedere woningeigenaar. Gerwin ontzorgt jou graag bij het aanvragen van deze ingewikkelde subsidieaanvraag. Voor slechts 69 euro per maatregel biedt hij zijn ondersteuning en expertise aan, wat de kans op succes aanzienlijk zal vergroten.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
img description