img description

Wat is een E-Label E-label woningen

Een energiezuinige woning betekent naast een lagere energierekening, meer wooncomfort. Bovendien draag je positief én actief bij aan het milieu door het verminderen van jouw CO2-uitstoot. Ben jij benieuwd welk energielabel jouw woning heeft?

Wat is een energielabel?

Een energielabel is een officieel PDF document, uitgegeven door een erkend energielabel adviseur. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning al is en wat er in de toekomst eventueel verbeterd kan worden.

Op ieder energielabel vind je bovenaan een letter terug welke de energieklasse van jouw woning weergeeft. Dit kan variëren van energieklasse A++++ tot en met G. Hoe meer energiebesparende maatregelen jouw woning bevat, hoe gunstiger het label uitvalt. Naast de energieklasse bevat het energielabel een uitgebreide omschrijving van alle aanwezige isolaties en installaties. Een goede vloer-, dak- en spouwmuurisolatie, triple of HR++ glas, warmtepomp of zonnepanelen bijvoorbeeld.

Waarom een energielabel?

Kopers en huurders kunnen in één oogopslag zien of een woning energiezuinig of -onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een energiezuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu! Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie,  energiezuinige ventilatie, zonnepanelen en wordt op een duurzame manier verwarmd. Vaak heeft een energie zuinig huis ook nog een positieve invloed op uw hypotheek.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
img description